Matematik

Hjælp

28. april 2021 af janhasssss

I et koordinatsystem i rummet er en kugle bestemt ved ligningen:

x^2+6x+y^2-8y+z^2=0

Bestem kuglens radius og dens centrum.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2021 af mathon

                           \begin{array}{llllll} x^2+6x+3^2-3^2+y^2-8y+4^2-4^2+z^2=0\\\\ (x+3)^2-9+(y-4)^2-16+(z-0)^2=0\\\\\\ (x-(-3))^2+(y-4)^2+(z-0)^2=5^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2021 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 24 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.