Matematik

Bestem Koordinatsættet til P udtrykt ved K: er det rigtigt?

30. april 2021 af Jones2929 - Niveau: A-niveau

Jeg har argumenteret for følgende:

Funktionen f(x) = k^2-x^2 afgrænser en punktmængde M. Vi kan bestemme koordinatsættet til P udtrykt ved K.

Vi ved, at f(x) = k^2-x^2. Vi kan desuden se, at P har koordinaterne (P, 0), da O = origo med koordinaterne (0,0). Vi kan altså regne, at

k^2-x^2 = 0 \Leftrightarrow k^2-p^2 = 0\Leftrightarrow k = \pm p

Så får vi koordinatsættet (+/-k, 0), når P udtrykkes ved k

Er det rigtigt?

Vedhæftet fil: bestemPudtryktvedK.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2021 af janhaa

p=\pm k\\ P=(\pm k, 0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2021 af ringstedLC

\begin{align*} k &> 0\wedge x_P> 0\Rightarrow P=(k,0) \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem Koordinatsættet til P udtrykt ved K: er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.