Matematik

Grafer i Excel

01. maj 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse

Hvordan kan man tegne disse i Excel:

f(x)=2x+4   og  g(x)=3x+4

Altså kan man gøre så to grafer vil skære i hinanden i Excel? Hvordan det?

Jeg skal højst sandsynligt bruge det på tirsdag i problemregning til et af spørgsmålene.

Kan I hjælpe mig trin for trin til hvordan?

På forhånd, mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2021 af StoreNord

Mig bekendt er det slet ikke en opgave for Excel, men Geogebra klarer det som en mis.


Svar #2
01. maj 2021 af Quarr

Hvordan vil man så gøre det i Geogebra hvis de har høje b-værdier?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2021 af StoreNord

Så zoomer du bare.

Men du kan jo straks se på forskrifterne, at de begge går gennem 4 på yAkse.


Svar #4
01. maj 2021 af Quarr

Årh, tak! Hvordan vil man så skrive hvad y og x i Geogebra er hvis det, fx er i problemregning? Fx y =overskuddet og x=antal kalendere.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2021 af StoreNord

I Geogebra skriver du:
2x + 4
3x + 4
Skæring(f,g)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvad med bare at tegne det i hånden?


Svar #7
01. maj 2021 af Quarr

#6

Hvad med bare at tegne det i hånden?


Må man da gerne det til eksamen med hjælpemidler?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvorfor skulle man dog ikke måtte gøre det?


Svar #9
01. maj 2021 af Quarr

#8

Hvorfor skulle man dog ikke måtte gøre det?


Er det da ikke mere besværligt?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvis du ikke kan finde ud af at gøre med et CAS-værktøj hvordan ville du så ellers gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. maj 2021 af ringstedLC

#4: I GG:

\begin{align*} \textup{Overskud}\left(kalender \right) &= 4.5 \, kalender \\ \textup{I\,stedet\,for}\;f(x) &= 4.5x \end{align*}

Funktioner og variabler kan navngives (næsten) som ønsket.

#7: Med hj.-midler betyder, at de  bruges.

#9: Når du vil løse opgaven nemmest, så se lige på de to højresider og husk, at (0, b) er skæringspunktet med y-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. maj 2021 af StoreNord

#0
Funktioner som  f(x)=2x+4   og  g(x)=3x+4
er ufatteligt nemme at tegne på kvadreret papir.
Og jeg er ret sikker på, at det er tilgængeligt til eksamen.

Faktisk opfordrer jeg altid folkeskoleelever til altid at have kvadreret papir ved hånden.
Akserne inddeles nemmest med 3-tabellen.


Svar #13
03. maj 2021 af Quarr

Mange tak for al jeres hjælp! Betyder utrolig meget at I ville hjælpe mig! :-) :-D

Har I nogle råd til hvordan jeg laver problemregningen i morgen lettes? Er god til næsten alt pånår for meget geometri.

:-D

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
03. maj 2021 af ringstedLC

Til geometriopgaver u. hj.-midler: Følg rådet i #12 om kvadreret papir og tegn alt det i opgaven oplyste.

M. hj.-midler: Tegn det oplyste, en ting ad gangen og også det, der eventuelt kun fremgår af en figur, i din CAS. Det burde give et bedre overblik end en "knudret " tekst.


Svar #15
03. maj 2021 af Quarr

#14

Til geometriopgaver u. hj.-midler: Følg rådet i #12 om kvadreret papir og tegn alt det i opgaven oplyste.

M. hj.-midler: Tegn det oplyste, en ting ad gangen og også det, der eventuelt kun fremgår af en figur, i din CAS. Det burde give et bedre overblik end en "knudret " tekst.


Mange tusinde gange tak for al den hjælp og tips, du giver mig! :-D :-) Er faktisk god til begge dele, når jeg først får læst spørgsmålene ordentligt igennem.

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Grafer i Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.