Matematik

Hjælp!

02. maj 2021 af Anders3425 - Niveau: B-niveau

Hey. Er der nogen om kan hjælpe med denne opgave? Tak

Vedhæftet fil: vaba6.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2021 af ringstedLC

Beregn vektorerne p1 og p2. Projektilerne lander hver for sig for enden af dem. Brug afstandsformlen til at bestemme deres afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2021 af mathon

Din udviste begynderindlæring taget i betragtning:

.

                \begin{array}{lllll}&& \overrightarrow{p_1}=-9\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}+\left (-8 \right )\cdot \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -9\\0 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 0\\-8 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -9\\-8 \end{pmatrix}\\\\&& \overrightarrow{p_2}=35\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}+ 20\cdot \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 35\\0 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 0\\20 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 35\\20 \end{pmatrix} \\\\\\& \textup{punktafstand:}\\&& \left | P_1P_2 \right |=\sqrt{(35-(-9))^2+(20-(-8))^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2021 af mathon

                \begin{array}{lllll} \textup{Bem\ae rk:}\\&\textup{N\aa r en vektor }\overrightarrow{a}\\& \textup{kan udtrykkes:}&\overrightarrow{a}=x\cdot \overrightarrow{i}+y\cdot \overrightarrow{j}\\\\&\textup{er }\overrightarrow{a}\textup{'s koordinater:}&\overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.