Matematik

Vindmølle - opgave 972 MatAB1

02. maj 2021 af Carolinelc - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave. Jeg synes, den er lidt besværlig:

To vindmøller er placeret som vist på billedet. Målene fremgår af figuren, og hver møllevinge er 4m lang. Hvor langt er der mellem spidserne A og B, når møllevingen yderst til højre er vandret?

Tak på forhånd!:)

Vedhæftet fil: Billede.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2021 af mathon

Indlægges et koordinatsystem med begyndelsespunkt i B's vingeomdrejningspunkt med vandret 1.-akse
haves:
                \begin{array}{lllll}&& B\textup{:}\quad \begin{pmatrix} 4\cdot \cos(20\degree)\\ 4\cdot \sin(20\degree) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3.75877\\1.36808 \end{pmatrix}\\\\\\&& A\textup{:}\quad \begin{pmatrix} 30+4\cdot \cos(120\degree)\\ 4\cdot \sin(120\degree) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 28\\3.4641 \end{pmatrix}\\\\& \textup{punktafstand:}\\&& \left | AB \right |= \sqrt{(28-3.75877)^2+(3.4641-1.36808)^2} \end{array}


Svar #3
02. maj 2021 af Carolinelc

Tusind tak, skal du have. 

Så punktafstanden er 24,23031?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2021 af AMelev

?Med grafværktøjet 

 

Vedhæftet fil:Udklip-2.jpg

Skriv et svar til: Vindmølle - opgave 972 MatAB1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.