Matematik

Sandsynlighed

04. maj 2021 af Lisathda1 - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Er der nogen som kan hjælpe mig med dette dokument. Har åbenbart ikke nogle hjerneceller til, at selv at komme igang. Og dermed vide hvad jeg skal gøre... 

Vedhæftet fil: Pascals brev.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af janhaa

well, you have a lot of work,

start to read :=)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2021 af janhaa

for opg 1 bruk binomisk

x: ant 6'ere

P(X=x)=\binom{4}{x}*(\frac{1}{6})^x*(\frac{5}{6})^{4-x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2021 af janhaa

1b), c)

P(X\geq 1)=0,513


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2021 af janhaa

1d)

P=\frac{671}{6^4}=0,5177


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2021 af janhaa

3a)

P(X=4)=(1/6)^4=7,72*10^{-4}


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2021 af janhaa

3b)

P(X=0)=(5/6)^4=0,482


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2021 af janhaa

3c)

P(1. sekser)=\frac{1}{6}*(\frac{5}{6})^3=0,0965

3d)

P = 0,0965

(som over)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2021 af janhaa

3e)

P(1 \,\,sekser)=4*\frac{1}{6}*(\frac{5}{6})^3=0,386


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2021 af janhaa

4f)

P=6*(\frac{1}{6})^2*(5/6)^2=0,116\\ \\

4g)

P=4*(\frac{1}{6})^3*(5/6)=0,015\\ \\


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2021 af janhaa

9.

95 % KI => 1,96

p = 0,35 og n = 20

[p\pm 1,96*\sqrt{\frac{p*(1-p)}{n}}]\\ \\

95 % KI:

0,35 \pm 1,96*0,1066=0,35\pm 0,209

95 % KI:

[0.559, 0.141]

``````````````````````````````````````````

ja,

0,141 < p = 0,35 < 0,559


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2021 af AMelev

#0 Vi kan jo ikke læse det for dig - det må du selv gøre eller får en tæt på til det. 
Start ved 1. 
Hvis du ikke har fire terninger, du kan kaste på én gang, må du over til naboen at låne, eller kaste 50 omgange med 4 kast med 1 terning. For hver "4-kast" skal du notere, hvor mange 6'ere du fik (fidus at sætte streger "|||| og en på tværs").
Når du så har talt sammen, hvor mange gange du fik hhv. 0, 1, 2, 3 og 4 seksere i de 50 forsøg, så er du rigtig godt i gang, og så går du videre til 2.
Når du så har læst omhyggeligt, hvad du skal, og har gjort det, så går du videre til 3. og så fremdeles.

Hvis du så støder på konkrete problemer undervejs, så tager du et billede, forklarer hvad du ved, og hvad problemet er, så skal vi nok prøve at få dig videre.
GO FOR IT! YEAH!
 


Svar #12
04. maj 2021 af Lisathda1

Mange tusind tak for hjælpen..! 

De eneste to opgaver jeg er en smule i tvivl om nu, er opg. 6 og 7.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2021 af AMelev

#11

Hvis du så støder på konkrete problemer undervejs, så tager du et billede, forklarer hvad du ved, og hvad problemet er, så skal vi nok prøve at få dig videre.

Sp. 6 bygger jo på resultaterne fra sp. 2. og sp. 5. Tilføj en ekstra række med frekvens i tabellen fra sp. 2.

Sp. 7 Ved kast med 2 terninger er  sandsynligheden for dobbeltsekser p = P(6,6) = 1/36
24 (n) kast med 2 terninger: X = Antal dobbeltseksere. X ~ b(24,1/36)
Det letteste er at lave et punktplot eller pindediagram over (k,P(X=k))
I Geogebra er det hurtigt gjort med "Sandsynligheds lommeregner" (se vedhæftede).

Ad #10 og konfidensinterval. Benyt 2 i stedet for 1.96, jf. formel (191) side 32.
Hvis terningen er symmetrisk, er p =1/6. Hvis p ligger inden for konfidensintervallet, er der ikke grundlag for at påstå, at terningen ikke er symmetrisk.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.