Matematik

sandsynlighed

06. maj 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau

Fra en urne med 3 hvide, 4 sorte og 5 røde kugler trækkes 3 kugler uden tilbagelægning. Hvad er sandsynligheden for at trække netop én af hver farve? Hvad bliver sandsynligheden, hvis man efter hver af de tre trækninger lægger kuglen tilbage?

Hvad er en urne? Kan nogen hjælpe mig med den her? Hvad skal man overveje og hvilken metode kan man bruge til at finde sandsynligheden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2021 af PeterValberg

En urne er en krukkeformet beholder 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2021 af PeterValberg

Skulle mene, at du bestemmer sandsynligheden for netop én i hver farve som:

P(1H, 1S, 1R)=\frac{K(3,1)\cdot K(4,1)\cdot K(5,1)}{K(12,3)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2021 af PeterValberg

Mht. sandsynligheden, hvis det er med tilbagelægning, se < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. maj 2021 af javannah5

#3

Mht. sandsynligheden, hvis det er med tilbagelægning, se < LINK >

Hvilken formel skal jeg bruge på siden den ordnet eller uordnet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2021 af PeterValberg

Jeg skulle mene, at det er uordnet med tilbagelægning
og det er i stedet for nævneren i brøken fra #2, tælleren
i den brøk skal være det samme....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.