Matematik

skæringspunkter

09. maj 2021 af megadoom123 - Niveau: B-niveau

Hvordan griber man opgaven an?


Svar #1
09. maj 2021 af megadoom123

#0

Hvordan griber man opgaven an?

OPG a) er løst


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2021 af ringstedLC

b) 

\begin{align*} \vec{n}_{y\textup{-akse}}=\binom{1}{0}\;&,\;\vec{n}_l=\binom{a}{b} \\ \cos\bigl(v_{\textup{spids}}\bigr) &= \frac{\left |\vec{n}_{y\textup{-akse}}\cdot \vec{n}_l\right |}{\left |\vec{n}_{y\textup{-akse}}\right |\cdot \left |\vec{n}_l\right |} \end{align*}


Svar #3
09. maj 2021 af megadoom123

kan det ikke løses på geogebra med skæringsværktøjet. Jeg har fået det til 30.96 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2021 af Jones2929

Et løsningsforslag er, at du isolerer y i -5x+3y-9 =0, og så bruger a = tan(v) til at finde vinklen


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2021 af ringstedLC

b) 

\begin{align*} l:ax+by+c &= 0 \\ y &= \tfrac{-a}{b}\,x+\tfrac{-c}{b} \\ l\textup{'s vinkel\,med\,\textit{x}-aksen}:\tan(v) &= \tfrac{-a}{b} \\ l\textup{'s spidse\,vinkel\,med\,\textit{y}-aksen}:v_{spids} &= 90^{\circ}-|v| \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2021 af mathon

            \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&\textup{spids vinkel}\\& \textup{med x-aksen:}\\&& v_{\textup{spids x}}=\tan^{-1}\left ( \frac{5}{3} \right )=59.0362\degree\\\\& \textup{spids vinkel}\\& \textup{med {\color{Red} y-aksen}:}\\&& v_{\textup{spids y}}=90\degree-59.0362\degree=30.96\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2021 af ringstedLC

#3: Korrekt.

Jo, og derefter bruges vinkelværktøjet på dem og Origo.

Hvis du bruger dét på l og y-aksen, risikerer du at få den stumpe vinkel. Husk: Beskriv, hvad du gør.


Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.