Fysik

bølgelængde

10. maj 2021 af emilie123456789z - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med denne opgave

Beregn bølgelængden for en laserstråle som afbøjes med en vinkel på 10,2° (imellem 0. orden og 1. orden), når den passere et optiskgitter med 300 lines pr. mm.

jeg har fundet ud af at d er 3333,33nm ved at d = (1 mm) / (antal linjer pr. mm) = 1mm/300mm=0.00333333333= 3333,33nm

Er der en sød sjæl som kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2021 af OliverHviid

Anvend gitterligningen n*λ=d*sin(φn) ⇔ λ= d*sin(φn)/n hvor d= 3333,33 nm, n=1 og vinklen 10,2 grader.


Svar #2
10. maj 2021 af emilie123456789z

Tak skal du have, problemet er at jeg får det til et minus tal.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2021 af OliverHviid

Hvordan fik du det til et minustal? Udregningen bliver:

λ= d*sin(φn)/n

λ= 3333,33 nm*sin(10,2)/1= 3333,33 nm*sin(10,2)= 590,29 nm.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2021 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du har fået -2332,91, har du glemt at regne grader om til radianer.


Svar #5
10. maj 2021 af emilie123456789z

Mange tak skal i have for hjælpen, der hjalp virkelig!!

Skriv et svar til: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.