Kemi

Kemi opgaver fra kemiforlaget

11. maj 2021 af MVDP - Niveau: B-niveau

Hejsa, nogen der ville hjælpe med de her opgaver? :)

Er kinda lost på dem alle:(

Vedhæftet fil: Opgavesæt 5.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 6.7}\\&\textbf{a)}\\&& \textup{antal mol }CO_2\textup{:}\qquad n_{CO_2}=\frac{3.056\;g}{44.01\;\frac{g}{mol}}=0.0694\; mol\\\\&& \textup{antal mol }H_2O\textup{:}\qquad n_{H_2O}=\frac{1.502\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}}=0.0834\;mol\\\\&& \textup{fuldst\ae ndig}\\&& \textup{forbr\ae nding:}\qquad 2\,C_nH_{2n+2}\;+\;(3n+1)\,O_2\;\longrightarrow \;2n\,CO_2\;+\;(2n+2)\,H_2O\\\\&& \textup{hvor }n\in\mathbb{\mathbf{N}}\textup{:}\\\\&& \textup{heltallige molforhold}\\&& \textup{s\o ges:}\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \, \, C:H=0.0694:0.0834\\\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \, \,\left \{ 1,1.2007 \right \}\cdot 2=\left \{ 2,2.40 \right \}\\\\&& \qquad \qquad \qquad \qquad \, \,\left \{ 1,1.2007 \right \}\cdot 3=\left \{ 3.3.60 \right \}\\\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \, \,\left \{ 1,1.2007 \right \}\cdot 4=\left \{ 4,4.80 \right \}\\\\\\&& \qquad \qquad \qquad \qquad \, \,\left \{ 1,1.2007 \right \}\cdot 5=\left \{ 5,6.00 \right \}\\\\&& \textup{empirisk formel:}\qquad C_5H_{12} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 6.7}\\&\textbf{c)}\\&& \textup{kogepunkt}\\&&\textup{for }C_5H_{12}\textup{:}&34.6 \degree C\\\\&& \textup{antal mol }C_5H_{12}\textup{:}&n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left ( 1.87\;bar \right )\cdot \left ( 0.5\;L \right )}{\left ( 0.083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 373.15\;K \right )}=0.030136\;mol\\\\&& \textup{molarmasse:}&M=\frac{2.177\;g}{0.030136\;mol}=72.2\;\frac{g}{mol}\\\\& \textbf{d)}\\& &\textup{strukturformel:}&CH_3CH_2CH_2CH_2CH_3 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 2.13}\\&\textbf{a)}\\&& \textup{redoxreaktion:} & 5\,H_2O_2\;+\;2\,Mn{O_4}^-\;+\;6\,H^+\;\longrightarrow \;5\,O_2\;+\;2\,Mn^{2+}\;+\;8\,H_2O\\\\\\&\textbf{b)}\\&&& H_2O_2:Mn{O_4}^-=2.5:1\\\\&& \textup{titerligning:}&\left ( 0.100\;L \right )\cdot c=2.5\cdot (0.0254\;L)\cdot \left ( 0.100\;M \right ) \\\\&&& c=2.5\cdot \frac{0.0254}{0.100}\cdot (0.1\;M)=0.0635\;M\\\\\\& \textbf{c)}\\&& \textup{masseprocent:}\\&&& c=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho}{M}\\\\&&& p=\frac{c\cdot M}{\varrho}\cdot 10^2=\frac{\left ( 0.0635\;\frac{mol}{L}\right)\cdot \left (34.01 \;\frac{g}{mol} \right ) }{1000\;\frac{g}{L}}\cdot 10^2=0.2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 2.18}\\&\textbf{a)}\\&& \textup{reaktion:} & Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Ag^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag\,_{\textit{(s)}}\\\\\\&\textbf{b)}\\&&& n(Ag^+)=n(AgNO_3)=\left ( 0.150\;L \right )\cdot \left ( 0.250\;\frac{mol}{L} \right )=0.0375\;mol\\\\&&& n(Cu)=\frac{0.563\;g}{63.55\;\frac{g}{mol}}=0.00886\;mol\\\\&&& \left [ Cu^{2+} \right ]=0\\\\&&& \left [ Ag^+ \right ]=\frac{\left (0.0375\;mol \right )-2\cdot \left ( 0.00886\;mol \right )}{0.150\;L}=0.132\;M\\\\\\& \textbf{c)}\\&&& 3\,Ag\,_{\textit{(s)}}\;+\;N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\; 3\,Ag^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;NO\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\\\& \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{Opgave 2.18}\\& \textbf{d)}\\&& \textup{opl\o st }Ag\textup{:}& n(Ag)=2\cdot \left ( 0.00886\;mol \right )=0.0177\;mol\\\\&& \textup{forbrugt }N{O_3}^-\textup{:}& \frac{1}{3}\cdot \left (0.0177\;mol \right )=0.00591\;mol\\\\&&\textup{aktuelle konc.}& \left [ N{O_3}^- \right ]=\frac{\left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 2.00\;\frac{mol}{L} \right )-\left ( 0.00591\;mol \right )}{0.170\;L}=0.20\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2021 af ZED2012

Hold da kæft du er en skat man!

Nu vil jeg sætte mig nede og finde ud af hvad du gjorde, tak mester!


Svar #7
12. maj 2021 af MVDP

Ja totalt e9!

Du er sgu cool!


Skriv et svar til: Kemi opgaver fra kemiforlaget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.