Fysik

Hjælp til Fysik

14. maj 2021 af RussianBoi15 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er gået i stå i en opgave der lyder på :
Hvornår vil Mælkevejen og Andromeda-galaksen ramme hinanden, hvis hastigheden forbliver konstant. 

Hele opgaven ser således ud:

Et detaljeret spektrum af Andromeda-galaksen viser to absorptionslinjer ved 392,96 nm og 396,44 nm. Nogle af de mest typiske absorptinsloinjer i galaksespektre er to calciumlinjer med betegnelserne CAII K og CAII H, og derfor er det nærliggende at fortolke de observerede linjer som CAII K og CAII H. LAboratoriebølgelængderne for de to absorptionslinjer er LambdaCaII K=393,37 nm og LambdaCaII H=366,85 nm

a. Beregn z for Andromede-galaksen.

z=0,0019

b. beregn Andromeda-galaksens hastighed i forhold til os.

5,7*10^5 km/S ift. os

c. Hvornår vil Mælkevejen og Andromeda-galaksen ramme hinanden, hvis hastigheden forbliver konstant. 

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2021 af peter lind

v*t = afstanden til Andromeda-galaksen


Svar #2
14. maj 2021 af RussianBoi15

v er hastigheden jeg har fundet, men jeg kender da ikke t?


Svar #3
14. maj 2021 af RussianBoi15

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2021 af peter lind

Nej.Det er jo den du skal kende. Du skal også kende afstanden til Andromeda-galaksen


Svar #5
14. maj 2021 af RussianBoi15

Men jeg har ikke fået en afstand oplyst? Er det noget jeg skal søge op på nettet? For jeg kan umildbart ikke se nogen steder hvor den står eller om man selv skal søge den op


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2021 af peter lind

Ja. Det må du så gøre, med mindre der står flere oplysninger i din opgave som du kan bruge


Svar #7
15. maj 2021 af RussianBoi15

Kunne man bruge Hubbles lov og isolere r?


Svar #8
15. maj 2021 af RussianBoi15

Kinda need help, for jeg får et underlig tal

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2021 af peter lind

#7cJa det kan du. Jeg kom  tanke om det da jeg lige var gået i seng.

#8 Hvad er der underligt ved det tal ? Kom med en nøje beskrivelse af hvad du har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2021 af peter lind

Unndskyld: du kan ikke bruge hubbles lov. Den forudsætter nemlig at galakserne fjerner sig fra os


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2021 af peter lind

Din hastighed er også forkert. Den rigtige er ca. 110 km/s


Svar #12
15. maj 2021 af RussianBoi15

Er det Z værdien der er forkert siden jeg har fået en forkert hastighed?

Svar #13
15. maj 2021 af RussianBoi15

Er det så stadig den v*t=afstanden jeg skal bruge ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. maj 2021 af peter lind

ja


Svar #15
16. maj 2021 af RussianBoi15

Nu har jeg prøvet at lave opgave a, ser den rigtig ud?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Hjælp til Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.