Matematik

Toppunkt

16. maj 2021 af Ehhdbjbd - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg skal redegøre for at x-koordinaten til toppunktet for et andengradspolynomium f(x)=ax2+bx+c kan beregnes med formlen Tx\frac{-b}{2a}

Kan I hjælpe med at forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2021 af ringstedLC

Differentier f og brug at:

\begin{align*} f'(x) &= ... \\f'\bigl(T_x\bigr)=0 &= ... \\ T_x &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.