Matematik

Hjælp til binomialfordeling

16. maj 2021 af Albearns - Niveau: B-niveau
Jeg har denne opgave og jeg skal mundligt fortælle alt det matematiske om opgaven jeg kan. Nogen som kan hjælpe?

Et ærlig terning med 20 sider med værdierne 1,2,3,…,20 kastes 20 gange. X er en stokastiske variabel der beskriver antallet af gange man slår en 7er.
a) Forklar hvad P(X=3)=0,06 betyder
b) Bestem på en let måde P(X?3) og forklar hvad P(X?4) betyder

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2021 af janhaa

a)

P(ett tall) = 1/20

probability to get 7 with three dice rolls

P(7)=\binom{20}{3}*(\frac{1}{20})^3*(\frac{19}{20})^{17}=0,06


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2021 af janhaa

b)

meaning

P(X?3) 

?


Svar #3
16. maj 2021 af Albearns

Tak for hjælp til a, dette var de rigtige tegn til opgave b

b) Bestem på en let måde P(X≠3) og forklar hvad P(X≠4) betyder


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2021 af janhaa

b)

P(X≠3) = 1 - P(x=3) = 0,94


Svar #5
16. maj 2021 af Albearns

Kan du måske uddybe hvordan du kom frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2021 af AMelev

# 5 Der er kun de to muligheder X = 3 eller X ≠ 3. Den samlede andsynlighed for alle muligheder er 1.

P(X ≠ 4) er sandsynligheden for ikke at få 4 syvere - du kan få et hvilket som helst andet antal mellem 0 og 20.


Skriv et svar til: Hjælp til binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.