Matematik

Hvor stor er beholderen

25. maj 2021 af amaliedemuth1 - Niveau: 9. klasse

Find ud af, hvor stor beholderen er, når:

2/5 L vand fylder 3/4 af beholderen op.
5/6 L vand fylder 3/5 af beholderen op.
3/8 L vand fylder 1/3 af beholderen op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2021 af StoreNord

Hvis 3 fjerdedele af beholderens rumfang er 2/5 liter, hvor meget er så een fjerdedel?
Og hvor meget er 4/4?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllr} \small\textbf{1.}\\& \textup{beholderst\o rrelse:}&\large\left (\left (\frac{2}{5}\;L \right ):3 \right )\cdot 4&=&\frac{8}{15}\;L\\\\ \small \textbf{2.}\\& \textup{beholderst\o rrelse:}&\large\left (\left (\frac{5}{6}\;L \right ):3 \right )\cdot 5=\frac{25}{18}\;L&=&1\tfrac{7}{18}\;L\\\\ \small \textbf{3.}\\& \textup{beholderst\o rrelse:}&\large \left (\left (\frac{3}{8}\;L \right )\cdot 3 \right )=\frac{9}{8}\;L&=&1\tfrac{1}{8}\;L \end{array}


Skriv et svar til: Hvor stor er beholderen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.