Matematik

Find den optimale afsætning og pris

26. maj 2021 af keiserlig - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, er meget lost på det her spørgsmål.

 

Virksomheden har planer om at forsøge at optimere deres omsætning. De har derfor gennemført en markedsanalyse af marked X og fundet følgende sammenhæng mellem pris og afsætning:

Omsætning
Vareforbrug
Bruttofortjeneste Salgsfremmende omkostninger
Markedsføringsbidrag
P= -1/100x+800

De skønner at deres omkostninger vil kunne beskrives ved: Faste omkostninger: 1.000.000 kr.

Variable omkostninger: VO= 1/500x^2+200x

I bedes gøre følgende:

Find den optimale afsætning og pris, ud fra ovensta°ende funktioner. Kommenter pa° jeres udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2021 af AMelev

Læg lige ett billede af hele opgaven op. 
Hvad står fx x og P for.?


Svar #2
26. maj 2021 af keiserlig

Det er hele opgaven

Vedhæftet fil:Mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2021 af AMelev

Hmm, så må jeg stå af, beklager.


Svar #4
26. maj 2021 af keiserlig

Det eneste jeg har fundet ud af er 
Prisen gange afsætningen giver omsætningen
Det kan vi skrive som
Om(x) = P(x)*x
Overskuddet er omsætning minus omkostninger (dem har i jo to af)
Ov(x) = Om(x) - (FO + VO(x))


Hvis I vil optimere dem, så skal I finde maksima, det findes ved at differentiere funktionerne og sætte lig nul og løse, når I har fundet x kan I sætte det ind i prisfunktionen, for at få den pris der optimerer omsætningen/overskuddet, det er ikke sikkert at det er samme afsætning eller pris der optimerer de to.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. maj 2021 af ringstedLC

#4: Det ser fornuftigt ud.

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Find den optimale afsætning og pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.