Matematik

Funktioner med to variabler...HJÆLP

31. maj 2021 af xx2020 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Kan en hjælpe med at løse opg b

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2021 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2021 af peter lind

I et sadelpunkt gælder f'x(x, y) = f'y(x, y) =  0


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juni 2021 af mathon

                            \begin{array}{llllll}&& f_x{}'(x,y)=0-\frac{1}{9}\cdot 2x+0=-\frac{2}{9}x\\\\&& f_y{}'(x,y)=0-0+\frac{1}{4}\cdot 2y=\frac{1}{2}y \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2021 af mathon


Svar #5
01. juni 2021 af xx2020 (Slettet)

Tusind tak. Lige det sidste spg. skal jeg så bare indsætte værdierne for x og y i funktionen og dermed beregne koordinatsættet for P. Eller er de partiellle afledede koordinatsættet for puntket?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2021 af mathon

                            \small \begin{array}{llllll}&& f_x{}'(x_o,y_o)=-\frac{2}{9}\cdot x_o=0\Leftrightarrow x_o=0 \\\\\\&&f_y{}'(x_o,y_o)=\frac{1}{2}y_o=0\Leftrightarrow y_o=0\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2021 af AMelev

#5 Det er f(x0,y0), der er P - det er jo et punkt på chpips'en, som er beskrevet med f(x,y).


Skriv et svar til: Funktioner med to variabler...HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.