Matematik

Er der forskel på log(x) og ln(x)?

08. juni 2021 af Nisoe - Niveau: C-niveau

Titlen siger sig selv, er forvirret i forhold til om hvor vidt der er flere forskellige måder at bevise fordoblingskonstanten på, eller om det bare står forskelligt forskellige steder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af Jones2929

log(x): titalslogaritme med grundtallet 10, dvs log(10) = 1
ln(x): naturlige logaritme. Grundtal = e, dvs ln(e) =1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2021 af mathon

Det står forskelligt forskellige steder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2021 af mathon

                       \small T_2=\frac{\ln(2)}{\ln(a)}=\frac{\ln(10)\cdot \log(2)}{\ln(10)\cdot\log(a) }=\frac{ \log(2)}{\log(a) }


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2021 af peter lind

Nej. I beviset kan man bare konsekvent bruge ln(x) eller log(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2021 af mathon

Jo der er forskel på log(x) og ln(x), men ikke på forholdet mellem dem.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2021 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2021 af PeterValberg

#0  Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Er der forskel på log(x) og ln(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.