Matematik

Beregn de parallele sider i en trapez

10. juni 2021 af Sbaaby (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg skal beregne omkredsen i trapez, men kender kun højden (h) = 125m, grundlinjen (a) = 240m og den øverste linje (b) = 200m samt arealet (A) = 27500m2. Jeg kender ikke de to sidelængder, og dem skal jeg bruge for at finde arealet. Jeg har vedhæftet et billede, så I kan få et indtryk af, hvad jeg mener. 

Er der nogle, der kan hjælpe med en formel til, hvordan jeg skal gøre? 


Svar #1
10. juni 2021 af Sbaaby (Slettet)

Glemte vedhæftningen. Og det er sidelængderne jeg skal beregne (ikke de parallele sider, som jeg skrev i overskriften), for at jeg kan udregne omkredsen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2021 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler en oplysning. De to skrå sider behøver ikke at være lige lange.

Hvis de er lige lange, vil den vestre sammen med den indtegnede højde og et stykke af den længste af de parallelle sider danne en retvinklet trekant, hvor den søgte side er hypotenuse, så du kan beregne den med hjælp fra Pythagoras.

En sproglig bemærkning. Figuren viser et trapez. En trapez benyttes i gymnastiksale og cirkus.


Skriv et svar til: Beregn de parallele sider i en trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.