Matematik

Problem med renter og banken

10. juni 2021 af elle2503 - Niveau: 8. klasse

Nogle bedsteforældre vil gerne give deres barnebarn en god mængde penge i 18års gave. De planlægger at hvis de sætter nogle penge ind på en konto den dag deres barnebarn bliver født, så vil renterne sørge for at de penge er vokset voldsomt til 18 år efter. 

Du er en bankregner, og i din bank er der en konto hvor der bliver tilskrevet renter én gang om året, og at renten gennem alle årene er 4%.

Disse bedsteforældre spørger så dig: "Hvor meget skal vi sætte ind på kontoen for at vi ænder med en penge gave på 10.000 kr når vores søde barnebarn bliver 18?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2021 af ringstedLC

\begin{align*} 10000=K_{18} &= K_0\cdot (1+0.04)^{18} \\ K_0 &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2021 af Quarr

#0

Nogle bedsteforældre vil gerne give deres barnebarn en god mængde penge i 18års gave. De planlægger at hvis de sætter nogle penge ind på en konto den dag deres barnebarn bliver født, så vil renterne sørge for at de penge er vokset voldsomt til 18 år efter. 

Du er en bankregner, og i din bank er der en konto hvor der bliver tilskrevet renter én gang om året, og at renten gennem alle årene er 4%.

Disse bedsteforældre spørger så dig: "Hvor meget skal vi sætte ind på kontoen for at vi ænder med en penge gave på 10.000 kr når vores søde barnebarn bliver 18?"

Du kan også se nederst i følgende link hvor der beregnes K0

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/rentesregning/renteberegning

Du kan finde noget om renters rente her på studieportalen:

Kompendier --> Matematik formelsamling --> Rentersregning

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2021 af StoreNord

Bedsteforældre plejer ellers at indsætte penge periodisk.
Så hedder det en børneopsparing.


Skriv et svar til: Problem med renter og banken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.