Matematik

HJÆLP! - Differentialkvotient for e^x

13. juni 2021 af emilantonsen - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp til at løse dette spørgsmål:

"Vis hvordan differentialkvotienten for ex kan udnyttes til udledning af differentialkvotienten for en anden funktion"


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll}&& \left ( a^x \right ){}'=\left ( e^{x\cdot \ln(a)} \right ){}'=e^{x\cdot \ln(a)}\cdot \ln(a)=\ln(a)\cdot a^x \end{array}


Svar #2
13. juni 2021 af emilantonsen

Tak for det hurtige svar. Matematik er dog ikke mit bedste fag, så jeg forstår ikke helt, hvad du har gjort. Kan du med ord forklare mig de enkelte step?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2021 af mathon

Basisviden:

                  pr. definition
                                           \small a^x=e^{x\cdot \ln(a)}\quad a>0


Skriv et svar til: HJÆLP! - Differentialkvotient for e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.