Matematik

Arealberegning og sandsynlighed

19. juni 2021 af Ano123nym - Niveau: A-niveau

Er der nogen som vil forklare, hvordan arealberegning kan benyttes til beregninger af sandsynligheder i en normalfordeling. 

Gerne en uddybende forklaring, tak.

(integraler og sandsynlighed)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2021 af ringstedLC

Arealet under hele kurven er 1 ≈ 100%.


Svar #2
19. juni 2021 af Ano123nym

#1

Arealet under hele kurven er 1 ≈ 100%.

Kan du uddybe det?

Forstår det, men hvordan skulle man forklare det yderligere


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2021 af ringstedLC

Det er ikke "man", - men dig, der har læseferie som skal bruges på at repetere og selv formulere forklaringerne.

Det nytter ikke noget at bruge andres forklaringer og så lære dem udenad som en anden papegøje. Dét kræver bare et enkelt spørgsmål fra lærer/censor og så står du med en vis legemsdel i vandskorpen.

Hvorimod den forklaring/redegørelse som du selv har forfattet og forstået, giver dig en god basis for en god eksamen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juni 2021 af SuneChr

En variabel størrelse x ∈ R med frekvensfunktionen

\varphi (x)=\frac{1}{\sqrt{2\pi }}e^{-\frac{1}{2}x^{2}}

siges at være normalt fordelt.

Punktmængden   { (x , y) | a ≤ x ≤ b  ∧  0 < y ≤ \varphi (x) }

tænkes inddelt i smalle parallelle rektangler af bredden Δx og højden \varphi (x) .

Summen af rektanglernes arealer er, når de er nok så smalle, lig med det det bestemte integral af \varphi (x)
fra a til b. Dette areal er da et udtryk for sandsynligheden for, at x ∈ [a , b] .
 
 


Skriv et svar til: Arealberegning og sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.