Matematik

Differentialligninger

20. juli 2021 af XXXX121221 - Niveau: A-niveau

Differentialligninger hjælp!!

Billag vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juli 2021 af ringstedLC

Opgave 4: Indsæt koordinaterne for P (x0y0) i diff.-ligningen, beregn og indsæt i tangentligningen. Det er samme teknik som i din tidligere opgave, https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2002098


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juli 2021 af ringstedLC

Opgave 7

a) Linjeelementet i punktet (x0y0):

\begin{align*} \Bigl(x_0,y_0\,;y'(x_0)\Bigr) & \\ \Rightarrow \Bigl(x_P,y_P\,;y'(x_P)\Bigr) &=\Bigl(x_P,y_P\,;0.5y_P\Bigr) \end{align*}

b) Diff.-ligningen er på formen:

\begin{align*} y'=k\cdot y \Rightarrow y &= c\cdot e^{k\,x}\quad\textup{formel (176)} \\ c &= \frac{y}{e^{k\,x}}=\frac{y_P}{e^{k\,x_P}} \\ f(x) &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juli 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \small \textbf{opgave 7}\\&\textbf{a)}\\&& \textup{Linjeelementet i }P\textup{:}& \large \left ( x_P,y_P;f{\, }'{\, (y_P)} \right )=\left ( 0,6;0.5\cdot 6 \right )\\\\& \small \textbf{b)}\\&& \textup{Forskrift:}&f(x) =C\cdot e^{\,k\cdot x}\\\\&&& 6 =C\cdot e^{\,0.5\cdot 0}\\\\&&& f(x)=\;? \end{array}


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.