Matematik

Hjælp til Mat B

27. juli 2021 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hvad betyder det at f(g(3))? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2021 af Eksperimentalfysikeren

f(g(3)) "pakkes ud" indefra. Find først g(3). Det gør du ved at aflæse grafen. Så har du et tal, som du indsætter i forskrifetn for f.


Svar #2
27. juli 2021 af Markus2300

Er g(3) så hældningen for funktionen når x = 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juli 2021 af ringstedLC

#2: Nej. Grafen viser funktionsværdier for g:

\begin{align*} g(x) &= y\Rightarrow \bigl(x,g(x)\bigr)=(x,y) \\ \textup{Eksempel}:\\ g(2) &= 0\Rightarrow \bigl(2,g(2)\bigr)=(2,0) \\\\ g(3) &= g(0)=g(1)=(3,?) \end{align*}


Svar #4
27. juli 2021 af Markus2300

Hvordan finder jeg så g(3)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juli 2021 af mathon

g(3) aflæser du på grafen i punktet (3,g(3)).


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juli 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. juli 2021 af mathon

                      \begin{array}{lllllll}&& g(3)=2\\\\&& f(g(3))=f(2)=? \end{array}


Svar #8
27. juli 2021 af Markus2300

Så bare for at være sikker på at jeg har forstået det, så er g(3) = 2, fordi at når x er = 3 er y = 2?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. juli 2021 af ringstedLC

Ja.


Skriv et svar til: Hjælp til Mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.