Matematik

Hjælp til graf

10. august 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

Har en graf over funktionen h(x), hvor der åbenbart gælder at h'(1) > 0 > h'(2)

Forstår intet af det, some1 who can explain?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2021 af mathon

   


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2021 af mathon

          \begin{array}{llllll}&& h{\, }'(1)\textup{ er tangenth\ae ldningen i }(1,h(1))\\\\&& h{\, }'(2)\textup{ er tangenth\ae ldningen i }(2,h(2)) \end{array}


Svar #3
10. august 2021 af ErDårligTilMat

Hvordan kan man se det? er stadig lidt lost


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2021 af oppenede

h'(1) > 0 > h'(2) er sammenkoblingen af h'(1) > 0 og 0 > h'(2)

h'(1) > 0 betyder at h'(1) er større end nul.
h'(1) svarer til hvor meget y-værdien af et punkt på grafen ændrer sig når x bliver større ud fra x=1.
Grafen er voksende ved x=1, hvorfor h'(1) > 0.

Grafen er aftagende ved x=2, hvorfor h'(2) < 0.


Skriv et svar til: Hjælp til graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.