Matematik

Ubegrundet bestemmelse af y???

14. august 2021 af Ceciliaharbrugforhjælp - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med et matematik eksempel på to ligninger med flere variable hvor substitution bruges. Jeg kan sagtens følge eksemplet, lige indtil det tilfældigt bliver besluttet at y= (2*y)/2. Jeg kan ikke se en sammenhæng i den forrige del af eksemplet. Hvordan kommer man frem til at y skal være det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2021 af mathon

      \small \begin{array}{llllll}&& y=1\quad 2x+y=5\\\\ \textup{begrundet:}&& 2x+1=5\\\\&& 2x=4\\\\&& x=\frac{4}{2}=2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. august 2021 af MountAthos

Til # 0

Det er da en tåbelig fremgangsmåde , for at bestemme y værdien

Kan godt forstå at du undrer dig

((5 - y) /2) + y = 3  ( gang med 2 på begge sider af lighedstegnet )

5 - y + 2 y = 6

y = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2021 af mathon

hvad med
                       \small \begin{array}{lllllllll}&& I\textup{:}&2x+y&=&5\\&& II\textup{:}&x+y&=&3& \textup{II subtraheres fra I}\\\\&&& x=2&&&\textup{som substitueres i II}\\\\&&&2+y=3\\\\&&& y=1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du har:

\frac{5-y}{2}+y=3

For at udføre additionen på venstre side, skal begge led være brøker med samme nævner. y skal altså omskrives til en brøk med nævner 2. En brøk, der har 2 i nævneren og som er lig med y er

\frac{2y}{2}


Skriv et svar til: Ubegrundet bestemmelse af y???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.