Matematik

reducering af udtrykket

17. august 2021 af Motto18 - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der har styr på reducering af et udtryk...

(2a+3)*(3a-5)+a 

har fået dette udtryk, hvilket skal løses dog kan jeg ikke finde rundt i det. 

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2021 af Mathias7878

Du skal egentlig bare gange parenteserne sammen. Dette gør du ved at gange hvert let i den ene parentes med hvert led i den anden parentes. Du har altså

(2a+3) \cdot (3a-5)+a = 2a \cdot 3a + 2a \cdot (-5) + 3 \cdot 3a + 3 \cdot (-5) +a

Så kan du jo lige prøve at regne videre på det :) 

- - -

 

 


Svar #2
17. august 2021 af Motto18

Tak for hjælpen… det var brugebart!

Skriv et svar til: reducering af udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.