Matematik

Vektor

22. august 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen, er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? og ved nogle af jer hvilket formel jeg skla bruge?

Takker mange gange på forhånd.

Se gerne vedhæftet. 

Vedhæftet fil: opgave 5.4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2021 af mathon

Prikproduktet af to ortogonale vektorer er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} \left ( \overrightarrow{b}+\overrightarrow{c} \right )\cdot \overrightarrow{a}=0\\\\ \left ( \begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix} +\begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}\right )\cdot \begin{pmatrix} -t\\1 \end{pmatrix}=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left ( \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 4\\2 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} -t\\1 \end{bmatrix} \right )=0,t \right ) \end{array}


Svar #5
26. august 2021 af Sofia0294

jeg forstår ikke hvordan jeg skal regne -t ud?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. august 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llllll} \left ( \overrightarrow{b}+\overrightarrow{c} \right )\cdot \overrightarrow{a}=0\\\\ \left ( \begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix} +\begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}\right )\cdot \begin{pmatrix} -t\\1 \end{pmatrix}=0\\\\ \begin{pmatrix} 4\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -t\\1 \end{pmatrix}=0\\\\ 4\cdot (-t)+2\cdot 1=0\\\\ -4t=-2\\\\ t=\frac{-2}{-4}\\\\ t=\frac{1}{2} \end{array}


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.