Matematik

Potensfunktion

28. august 2021 af Katy1 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder fast i en opgave om en potensfunktion, som jeg har vedhæftet et screenshot af. Jeg har allerede lavet a) og b), men kan ikke helt se, hvordan c) skal løses. Det kunne være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare, hvordan den skal løses. 

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2021 af PeterValberg

a) indsæt d = 15 og beregn værdien for y 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2021 af PeterValberg

vedr. c:   check denne hjemmeside < LINK > cirka midt på

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2021 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{d_2}{d_1} \right )^{2.11}\\\\& \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{2d_1}{d_1} \right )^{2.11}=2^{2.11}=4.32\\\\& y_2=4.32\cdot y_1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2021 af ringstedLC

Afsnittet om potensfunktioner i FS:

\begin{align*} f(k\cdot x) &= k^{\,a}\cdot f(x)\quad \textup{formel (177)} \\ \\ y_1=f(d_1)\;&,\;y_2=f(d_2) \\ f(d_1)=f(k\cdot d_2) &= k^{\,2.11}\!\cdot f(d_2) \end{align*}


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.