Matematik

Parabler

28. august 2021 af Annicca (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Jeg er nu i gang med en opgave, hvor jeg skal angive en b og c-værdi af eb parabel.

Jeg er ikke særlig god til det med parabler, dog er jeg kommet frem til, at det MÅSKE er “3” b-værdien er.
Jeg er som i overhovedet ikke sikker.

Nogen der måske kan hjælpe ?

Vh

Billede er vedhæftet
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2021 af mathon

b er tangenthældningen i parablens skæringspunkt med y-aksen.


Svar #2
28. august 2021 af Annicca (Slettet)

Ligesom heldningstallet ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2021 af HelleLarsens123

Jeps, altså hældningen når parablen skærer y-aksen. I dette tilfælde er den 0 

c-værdien er hvor den skær på y-aksen. I dette tilfælde er den 3 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2021 af MountAthos

Til # 0

Udfra forskriften for din parabel  y = x2 + 3 , kan du bestemme koefficienterne  a = 1, b = 0 og c = 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2021 af ringstedLC

#0: Det bliver du ved at mase på.

Bemærk ligheder og forskelle på de to forskrifter:

\begin{array} {llll} &y = \qquad\quad a\,x+b &\quad \textup{en\,ret\,linje\,med\,h\ae ldning \textit{a} og sk\ae ring med \textit{y}-aksen i }(0,b) \\ & y=a\,x^2 +\;b\,x+c &\quad \textup{en\,parabel\,med h\ae ldning \textit{b} i sk\ae ringen med \textit{y}-aksen og} \\ &&\quad \textup{sk\ae ring med \textit{y}-aksen i }(0,c) \end{align*}


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.