Matematik

Ligning

29. august 2021 af Valentin90 - Niveau: C-niveau
Hvordan regner jeg dette ud??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2021 af oppenede


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2021 af mathon

                                                          \begin{array}{lllll}&& \sqrt[6]{x}=5\\\\&& x^{\frac{1}{6}}=5\\\\&& \left ( x^{\frac{1}{6}} \right )^6=5^6\\\\&& x^{\frac{1}{6}\cdot 6}=15625\\\\&& x^{\frac{6}{6}}=15625\\\\&& x^1=15625\\\\&& x=15625 \end{array}


Svar #3
29. august 2021 af Valentin90

Hvordan regner man sig frem til at finde kvadratroden af et tal?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2021 af ringstedLC

De røde felter er kvadrattallene op til 100. Det tal, der skal ganges med sig selv for at lande i et rødt felt, er kvadratroden til tallet i det røde felt.


Svar #5
30. august 2021 af Valentin90

Men er der ikke en mulighed for at regne det ud? Hvad nu hvis kvadrattallet skal være et kommatal? Fx ved at tage roden på 35 og så skal det give et kommatal med to decimaler?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2021 af oppenede

#5 Du har x2 - 35 som giver 0 når du vælger x=√35, og da √35 ikke er langt fra 6, så vil tangenten i x=6 også ca. give 0 ved x=√35, og den x-værdi hvor tangenten giver 0 kan beregnes med +, - * og division.

Tangenten i x=6          er  12x - 71                            som giver 0  i  x=5.92
Tangenten i x=5.92     er  11.84x - 70.0464              som giver 0  i  x=5.9161
Tangenten i x=5.9161 er  11.8382x - 70.03574481  som giver 0  i  x=5.91608055

√35 har uendeligt mange decimaler, så du finder aldrig de sidste decimaler. Hvert trin fordobler antallet af korrekte cifre.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.