Matematik

Reducering af udtryk

30. august 2021 af 383882811 - Niveau: 9. klasse
Mit spørgsmål lyder -

(x-3)² = ?
Og
(x-1)² = ?

( min opgave sagde eksempelvis (x-1) ² var x²-2x+1, men forstår bare ikke hvorfor…
Nogle søde mennesker der villige til at hjælpe?)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2021 af StoreNord

(x-1) ² = (x-1)*(x-1)
og så skal du gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes.

Det giver 4 led, og så skal du reducere.


Svar #2
30. august 2021 af 383882811

#1
(

Hvor kommer + 1 så fra? Forstår x ², og -2x bare ikke +1 og hvornår den kommer i spil

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2021 af StoreNord

Minus een gange minus een giver plus een.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2021 af ringstedLC

#2:

\begin{align*} (+x)^2 &= x^2=(-x)^2 \\(+1)^2 &= 1=(-1)^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2021 af PeterValberg

#0
De par opgaver, du spørger til, handler om kvadratet på en toleddet
størrelses differens og dermed én af de tre såkaldte kvadratsætninger.

Se eventuelt denne video om kvadratsætningerne:   < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.