Matematik

cirklens ligning

01. september 2021 af nutellaelsker - Niveau: B-niveau

Hej er lidt i tvivl, men i den midterste ligning, hvordan er det jeg skal angive første y koordinat (altså y1) når der kun står +y^2? er det så bare 0 eller? spørgsmålet er det samme med den nederste hvor jeg skal angive første x kordinat (x1) men der står så kun x^2 Halp :-) 


Svar #1
01. september 2021 af nutellaelsker

Hej er lidt i tvivl, men i den midterste ligning, hvordan er det jeg skal angive første y koordinat (altså y1) når der kun står +y^2? er det sås bare 0 eller? spørgsmålet er det samme med den nederste hvor jeg skal angive første x kordinat (x1) men der står så kun x^2 Halp

Vedhæftet fil:Skærmbillede (55).png

Svar #2
01. september 2021 af nutellaelsker


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} x^2+y^2 &= r^2\Rightarrow \textup{centrum}=(0,0) \\ \textup{da}:(x-0)^2+(y-0)^2 &= x^2+y^2 \end{align*}


Svar #4
01. september 2021 af nutellaelsker

Men vent lige er den første x kordinat ikke 3? Fordi det cirklens ligning siger at det er
(x2-x1)^2 + (y2-y1)^2 og derfor så bliver det jo til (x2+3)^2 + (y2-0)^2 eller?
Ejj jeg ved ikke om jeg har rodet mig selv lidt rundt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2021 af oppenede

(x + 3)2 + y2 = 9
    Omskriv til formen (x - x0)2 + (y - y0)2 = r2
(x - (-3))2 + (y - 0)2 = 32
    Aflæs r, x0, y0
r = 3, x0 = -3, y0 = 0


Svar #6
05. september 2021 af nutellaelsker

hej jeg har været et par dage ude så har først set jeres svar iforgårs hvor jeg siden har haft svært ved at forstå hvorfor det hedder -3 i stedet for 3, men nu giver det jo self mening.Hvis vi kigger på biledet jeg har vedhæftet Eksempel 3 med den midterste ligning (nr 3) så så hedder den første y kordinat 3 fordi det jo er den der bliver trukket fra y (den anden y kordinat) og den er god nok fordi ligningen siger også (y2-y1).  Og det samme gælder hvis vi kigger på nr 2 ligning hvor første x kordinat jo bare er 1 fordi (x2-x1). Men så står der +12 i den anden parentes og da ligningen siger (y2-y1) så må det betyde at første y kordinat i kordinatsystemet må have været -12, fordi (y2-(-12)) og - - = + så derfor giver det (y2+12) 

Det er korrekt forstået ikk? 


Svar #7
05. september 2021 af nutellaelsker

sorry jeg jeg har bare en rigtig langsom forståelse for matematik så det er derfor 


Svar #8
05. september 2021 af nutellaelsker

her er billedet

Vedhæftet fil:Skærmbillede (58).png

Svar #9
05. september 2021 af nutellaelsker

sorry forkert billede. her er det rigtige 

Vedhæftet fil:Skærmbillede (59).png

Svar #10
05. september 2021 af nutellaelsker


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2021 af ringstedLC

Undgå forvirring:

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2 &= r^2\quad\Rightarrow (a,b)=\textup{centrum} \\ (x-1)^2+(y+12)^2 &= 10 \\ (x-1)^2+\bigl(y-(-12)\bigr)^{\!2} &= \left ( \sqrt{10} \right )^{\!2} \Rightarrow (a,b)=(1,-12)=\textup{centrum}\;,\;r=\sqrt{10}\end{align*}


Svar #12
05. september 2021 af nutellaelsker

Eller ja præcis så kordinaterne for centrum er 1,-12. Og med cirkel ligningen så mener jeg
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2. Sorry jeg forvekslede den med afstandsformlen, som jeg mener er det samme. Håber ikke jeg forvirrede dig med teksten. Og tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. september 2021 af mathon

                            \small \begin{array}{|c|c|c|}\hline&&\\ \textup{cirkelligning}&\textup{centrum}&\textup{radius}\\&&\\\hline&&\\ (x-0)^2+(y-3)^2=3^2&(0,3)&3\\&&\\ \hline&&\\ (x-(-2))^2+\left ( y-0 \right )^2=1^2&\left ( -2,0 \right )&1\\&&\\\hline&&\\ (x-0)^2+(y-0)^2=2^2&\left ( 0,0 \right )&2\\&&\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.