Matematik

Ligningsløsning med 0-reglen

06. september 2021 af blomblo - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg løse sådan en ligning her med 0-reglen? Jeg forstår ikke rigtig nulreglen heller.

(x^2-5x+6)*ln(x^2+1)=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2021 af peter lind

x2-5x+6=0 ∧ ln(x2+1)=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2021 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} x^2-5x+6=0\quad \vee\quad x^2+1=1\\\\ x=\left\{\begin{matrix} 0\\2 \\3 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2021 af ringstedLC

#0: 

\begin{align*} \textup{Nul-reglen}:a\cdot b &= 0\Rightarrow a=0\vee b=0 \end{align*}

Med andre ord: Du kan ikke finde to tal, der ganget med hinanden giver 0, uden at mindst det ene er 0.

Husk at "∨" (logisk eller) ikke betyder "enten eller", men er opfyldt, hvis både én eller begge er opfyldt.

I #1 er "∧" (logisk og) derfor en svipser.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2021 af mathon

korrektion til #2

                          \small \begin{array}{lllll} x^2-5x+6=0\quad\underline {\vee}\quad x^2+1=1\\\\ x=\left\{\begin{matrix} 0\\2 \\3 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Ligningsløsning med 0-reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.