Matematik

Hjælp til ligning

07. september 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

Ved fremstilling af ost tilsættes et ensym. Enzymet spalter mælkens proteiner og mælken stivner til gel når 96% af dette protein er spaltet.

Enzymet tilsættes til tiden t=0, og begyndelseskoncentrationen af proteinet betegnes S0. Man kan vise, at koncentrationen St af proteinet t (målt i sekunder (s)) er givet ved:

S_t=S_0e^{-kt}

hvor k er konstant (reaktionskonstanten)

a) Lad k=0,0025 s^{-1}. Hvor lang tid går der, før 96% af proteinet er spaltet?

Jeg har lige brug for lidt hjælp til at komme igang med denne opgave, ved ikke helt hvordan man skal opsætte det udover at insætte værdien a k i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2021 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llllll} 0.04\cdot S_o=S_o\cdot e^{\left (-0.0025\; s^{-1} \right )\cdot t}\\\\ 0.04= e^{\left (-0.0025\; s^{-1} \right )\cdot t}\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2021 af AMelev

Ad #1 Når 96% af S0 er spaltet, er der 4% tilbage.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.