Matematik

Funktion med forskriften

09. september 2021 af rasmus2525 - Niveau: 10. klasse
På figur 1 ses grafen for en lineær funktion med forskriften f(x) =a*x+b

A) Benyt figuren til at bestemme værdierne af A og B
B) Bestem funktionens nulpunkt
Vedhæftet fil: 1631189804155.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll}&& y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x+y_1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2021 af mathon

korrektion:

                       \small \small \begin{array}{lllll}&& y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot \left (x-x_1 \right )+y_1 \end{array}


Svar #3
10. september 2021 af rasmus2525

skal jeg bare selv vælge 2 punkter som hedder a og b, og sætte deres mål ind istedet for y2 -y1/x2 x1


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{sikre punkter:}&(0,4)\quad \left ( 6,2 \right )\\\\& \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline&&&& \\x_1&x_2&y_1&y_2&y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1\\&&&&\\\hline&&&&\\ 0&6&4&2&y=\frac{2-4}{6-0}\cdot (x-0)+4\\&&&&\\\hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Funktion med forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.