Fysik

Kilogram, kg (m) og megajoule, mj (J)

10. september 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Jf. mit vedhæftede dokument er der 103 i differense mellem mega og kilo. Men alligevel skal jeg skrive 106 når jeg skal regne fra megajoule til kilogram? Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2021 af PeterValberg

Ja, der er 103 (1000) forskel på kilo (103) og Mega (106)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. september 2021 af Alrighty

(vedhæftet fil)


Svar #4
10. september 2021 af Alrighty

Jeg har måttet bruge 106 for at gå fra megajoule til kilogram. Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Tallet 4182 er J/Kkg. Derfor er du nødt til at omregne MJ til J. Du kunne også have benyttet 4,182kJ/Kkg, så skulle du have regnet MJ om til kJ.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2021 af ringstedLC

#4: J kan aldrig blive til kg, da en energi ikke er en masse. Ved fysikformler passer enhederne sammen. Eksempel:

\begin{align*} \textup{Hastighed}:v &= \frac{s}{t} \\\Rightarrow \frac{\textup{\textbf{m}eter}}{\textup{\textbf{s}ek.}} &= \frac{\textup{\textbf{m}eter}}{\textup{\textbf{s}ek.}} \\ \textup{Afstand}:s &= v\cdot t \\\Rightarrow \textup{\textbf{m}eter} &= \frac{\textup{\textbf{m}eter}}{\textup{\textbf{s}ek.}}\cdot \textup{\textbf{s}ek.}=\textup{\textbf{m}eter} \\ \textup{Tid}:t &= \frac{s}{v} \\\Rightarrow \textup{\textbf{s}ek.} &=\frac{\textup{\textbf{m}eter}}{\frac{\textup{\textbf{m}eter}}{\textup{\textbf{s}ek.}}} =\frac{\textup{\textbf{m}eter}\cdot \textup{\textbf{s}ek.}}{\textup{\textbf{m}eter}}=\textup{\textbf{s}ek.} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2021 af ringstedLC

Beregninger med symboler udføres uden enheder:

\begin{align*} E=m\cdot c\cdot \Delta T\Rightarrow m &= \frac{E}{c\cdot \Delta T} \end{align*}

Omregning af enheder udføres med enheder:

\begin{align*} \textup{kg} &= \frac{\textup{J}}{\frac{\textup{J}}{\textup{kg}\,\cdot \,\textup{K}}\cdot \bigl(\textup{K}_2\!-\!\textup{K}_1\bigr)}=\textup{kg} \\ &= \frac{10^{-6}\,\textup{MJ}}{\frac{\textup{J}}{\textup{kg}\,\cdot \,\textup{K}}\cdot \bigl(\textup{K}_2\!-\!\textup{K}_1\bigr)}\;,\;10^{-6}\cdot 10^{6}=10^0=1 \end{align*}

Beregninger med fysiske størrelser udføres også med enheder:

\begin{align*} \textup{M\ae ngde\,i\,kg}: m_{vand} &= \frac{23.8\,\textup{MJ}}{4182\,\frac{\textup{J}}{\textup{kg}\,\cdot \,\textup{K}}\cdot \bigl(43-5)\,\textup{K}} \\ m_{vand} &= \frac{23.8\cdot 10^6\,\textup{kg}}{4182\,\cdot \,38}\approx 150\,\textup{kg} \end{align*}


Skriv et svar til: Kilogram, kg (m) og megajoule, mj (J)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.