Matematik

Tangent

12. september 2021 af Kasperflint28 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan forklare hvordan man løser denne opgave både a) og b) har lidt svært ved den

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2021 af peter lind

brug formel 130 side 24 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2021 af ringstedLC

b) Skæringers x-værdier:

\begin{align*} f(x) &= l \\ 2x^3-4x^2-3x+8 &= -3x+8 \\ 2x^3-4x^2 &= 0\Rightarrow x\cdot (x^2-2x)=0 \\ x &= \left\{\begin{matrix}? \\? \\? \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #4
12. september 2021 af Kasperflint28

Jeg får x til 0 V 2, så det må betyde, at b's førstekoordinat er 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} 2x^3-4x^2=0\\\\ 2x^2\cdot \left ( x-2 \right )=0\quad x\neq0\\\\ x=\left\{\begin{array}{lll} 0&\textup{som m\aa \ forkastes}\\ ? \end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.