Matematik

Hvad betyder n i udtrykket?

14. september 2021 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Forklar hvad n betyder i udtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2021 af PeterValberg

n er det (naturlige) tal, du vælger....

fx n = 3

n^2-(n+1)(n-1)=3^2-(3+1)(3-1)= 9 - 4\cdot 2 = 1

eller n = 5

n^2-(n+1)(n-1)=5^2-(5+1)(5-1)= 25 - 6\cdot 4 = 1

osv....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2021 af PeterValberg

btw, hvis du reducerer udtrykket i den røde firkant

n^2-(n+1)(n-1)=n^2-(n^2-1)=n^2-n^2+1 = 1

hvilket gælder for alle værdier for n

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvad betyder n i udtrykket?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.