Matematik

Betsem f(x)=g(x)

14. september 2021 af Maja2503 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til en opgave i matematik. Det kunne være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare fremgangsmåden for følgende opgave:

To funktioner f og g er givet ved

f(x) = x^2 - 7x+ 16    og      g(x) = x + 1

C) Løs ligningen f(x) = g(x)

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Indsæt de to forskrifter i ligningen f(x) = g(x), reducer ligningen og løs den.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2021 af lafilipo

Du sætter de to ligninger lig med hinanden.

f(x)=g(x)

x^2 -7x+16=x+1

x^2 -8x+15=0

løs andengradsligningen. Evt i cas-værktøj. Du får løsningerne 5 og 3


Skriv et svar til: Betsem f(x)=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.