Matematik

Rotordiameter i år 2019

19. september 2021 af kattemad123 - Niveau: B-niveau

Hejsa

Er i gang med en matematikaflevering, men er lidt usikker på om jeg har lavet opgaven nedenfor (vedhæftet) rigtigt.

Jeg har sat tabellen ind i Maple, og har fået disse oplysninger:
a = 6,1623
b = 75,003

Kan dette godt passe?:
2019 - 2002 = 17
6,1623 * 17 + 75,003 = 179,7621

Hvor 179,7621 er rotordiameteren i år 2019?

På forhånd tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2021 af janhaa

correct


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke helt korrekt. 179,7621m er angivet med en nøjagtighed på 0,1mm. 

Hvis det skulle være rigtigt, skulle alle de opgivne mål have den samme nøjagtighed, men de er opgivet som hele tal i meter. Du skal afrunde resultatet.

Du har også for mange decialer med i værdierne for a og b. Her er det dog lidt sværere at se, hvor mange decimaler, der er relevante.


Skriv et svar til: Rotordiameter i år 2019

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.