Matematik

Find P og efterspørgselselasticitet

21. september 2021 af AlmenStuderende - Niveau: Universitet/Videregående

Find P og efterspørgselselasticitet når Q er = 1000

Efterspørgselsfunktionen er Q = 2000-5P

Hvordan gør jeg dette? Spørgsmålet er faktisk i mikroøkonomi, men er af meget matematisk karakter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2021 af Anders521

#0

For at finde p, løs ligningen Q(p) = 5000.                                                                                                          For at finde priselasticiteten ε , bruge formlen ε = (p/Q(p))·(dQ(p)/dp). Eftersom det er efterspørgselselasticiteten skal der gælde at  (dQ(p)/dp) < 0. Tallet ε vil være negativ.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2021 af janhaa

første:

Q(p) = 1000 = 2000 - 5p


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2021 af Anders521

Ups! Se #2: det er ligningen Q(p) = 1000 der skal løses. 


Skriv et svar til: Find P og efterspørgselselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.