Matematik

Ligning

21. september 2021 af nsse12 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen

Jeg skal løse følgende ligning: (1-λ)x=(1-λ)y

Svaret er λ=1 eller x=y, men jeg kan ikke se, hvordan det skal give det. Er der nogen, der kan hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. september 2021 af Anders521

#0

Hvis du skal løse ligningen mht. x kan du dividere med faktoren 1-λ, men det forudsætter at 1-λ ≠ 0 dvs. 1 ≠ λ.  og så ender du med x = y. Hvis 1 = λ på forhånd og indsættes tallet i ligningen fås 0 = 0.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.