Kemi

Kemi svag syre og base

23. september 2021 af MSN17 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har beregnet pH værdi for ibuprofen og kokain. Er ikke helt sikker på om det passer. Har vedhæftet mit besvarelse og opgaven. 

Vedhæftet fil: Opgaven.png

Svar #1
23. september 2021 af MSN17

Besvarelse for Ibuprofen

Vedhæftet fil:Ibuprofen.png

Svar #2
23. september 2021 af MSN17

Besvarelse for Kokain

Vedhæftet fil:Kokain.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{kontrolberegning:}\\& \textbf{ibuprofen:}\\&& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a-\log\left ( \left \{ c_s \right \} \right ) \right )\\\\&& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.91-\log\left ( \frac{10^{-3}}{206.29\cdot 10^{-3}} \right ) \right )&=&\textbf{3.61}\\\\\\& \textbf{kokain:}\\&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a+\log\left ( \left \{ c_b \right \} \right ) \right )\\\\&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 8.41+\log\left ( \frac{10^{-3}}{303.36\cdot 10^{-3}} \right ) \right )&=&\textbf{9.96} \end{array}


Svar #5
24. september 2021 af MSN17

Jeg må ikke anvende de forsimplede formler. Jeg skal kunne beregne det ud fra at opstille en SÆL-skema, som jeg har gjort i besvarelsen. Ved ikke hvad der går galt, der jeg ikke når frem til den rette resultat

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. september 2021 af mathon

Din koncentration er forkert:

               \small \small \small \begin{array}{llllll}\small \textbf{ibuprofen (svag syre)}\\& \large \frac{x^2}{\frac{1}{206.29}-x}=10^{-4.91}\quad 0<x<\frac{1}{206.29}\\\\& \small x=0.000238=\left [ H_3O^+ \right ]\\\\& pH=-\log(0.000238)&=&\textbf{3.62}\\\\\\ \textbf{kokain (svag base)}\\& \large \frac{x^2}{\frac{1}{303.36}-x}=10^{-(14-8.41)}\quad 0<x<\frac{1}{303.36}\\\\& \small x=0.000091=\left [ OH^- \right ]\\\\& pH=14+\log(0.000091)&=&\textbf{9.96} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2021 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll}\textbf{detaljer:}\\& \textup{ibuprofen}&c=\frac{10^{-3}\;g}{\left (206.29\;\frac{g}{mol} \right )\cdot \left ( 10^{-3}\;L \right )}=\frac{1}{206.29}\;M&=&4.84754\cdot 10^{\mathbf{{\color{Red} -3}}}\;M\\\\\\& \textup{kokain}&c=\frac{10^{-3}\;g}{\left (303.36\;\frac{g}{mol} \right )\cdot \left ( 10^{-3}\;L \right )}=\frac{1}{303.36}\;M&=&3.29641\cdot 10^{\mathbf{{\color{Red}-3}}}\;M \end{array}


Skriv et svar til: Kemi svag syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.