Matematik

Bestem a og b

27. september 2021 af hachiko609 - Niveau: B-niveau

Dette er opgaven jeg sidder fast i, jeg vil gerne have nogle som kan hjælpe mig fordi jeg fatter ikke hvad jeg skal


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} f{\, }'(x)=2\cdot \left ( ax+b \right )\cdot a=2a^2x+2ab\\\\ f{\, }'(0)=2a^2\cdot 0+2ab=2b\\\\ a=1\\\\\\ f(x)=\left (x+b \right )^2\\\\ f(1)=\left ( 1+b \right )^2=4\quad \wedge \quad {\color{Red} b<0}\\\\ 1+b=\mp2\\\\ b=\mp2-1\\\\ b=-3 \end{array}


Svar #3
29. september 2021 af hachiko609

Jeg forstår ikke hvorfor at a bliver fjernet der ved f´(0) = 2a2*0+2ab=2b


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2021 af Anders521

#3 Fordi dividerer du med 2b, hvor b ≠0, på begge sider af lighedstegnet af 2ab = 2b, får du a =1. 


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.