Fysik

Impulsbevarelse

03. oktober 2021 af Miablisby - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har lavet komet1 men har brug for vejledende hjælp til komet2.

Jeg kender m1=1*10^14tons, m2=2*10^14tons og både v1i og v2i = 0, idet vi antager begge 2 stykker af kometen står stille før. Opgaven går ud på at finde begge stykkers hastighed efter de er savet over.

Jeg er forvirret om jeg skal bruge brintbombens energi til noget? Den har indre energi på 5*10^17J, og kun 15% går til begge stykker af kometen som er 7.5*10^16J.

Hvordan beregner jeg sluthastigheden på begge stykker? Tak for hjælpen på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2021 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2021 af peter lind

Den totale energi af stykkerne er oprindelig energi af kometen + 15% af brintbombens energi. Brug derefter at energien er bevaret til at opstille ligningen for m1v12+m2v222 Brug derefter ligninger for impulsbevarelsen tparallet med den oprindelige retning og vinkeltret til at finde en ligning hastighehastighederne. Du har nu 2 ligninger med de to ubekendte hastigheder


Svar #3
03. oktober 2021 af Miablisby

Okay tusind tak, Peter! Jeg vil forsøge :)


Skriv et svar til: Impulsbevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.