Fysik

Hej - Jeg er i gang lige nu med denne opgave som jeg ikke ved hvordan skal besvares. Håber nogen er friske på at hjælpe.

04. oktober 2021 af Oskar2019 - Niveau: B-niveau
Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a.}\\& \Delta m=&2\cdot \left ( 2.0140\;u \right )-\left ( 3.01603\;u \right )-\left ( 1.008665\;u \right )=0.003305\;u=\\\\&& 5.48808\cdot 10^{-30}\;kg\\\\& Q=&\Delta m\cdot c^2=\left ( 5.48808\cdot 10^{-30}\;kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s} \right )^2=4.93244\cdot 10^{-13}\;J\\\\\\ \textbf{b.}\\& N=&2\cdot \frac{10^9\;\frac{J}{s}}{4.93244\cdot 10^{-13}\;J}\cdot \left ( 3.15569\cdot 10^7\;s \right )=1.27957\cdot 10^{30}\\\\\\ \textbf{c.}\\& m=&\left ( 1.27957\cdot 10^{30} \right )\cdot \left ( 2.0140\;u \right )=2.57704\cdot 10^{30}\;u=4\,279.28\;kg\\\\\\ \textbf{d.}\\& D&\textup{udg\o r }\frac{2\cdot 2.0140}{2\cdot 2.0140+15.999}=0.201128\textup{ af }D_2O\\\\& m_{D_2O}=&\frac{4279.28\;kg}{0.201128}=21\,276.4\;kg\\\\\\ \textbf{e.}\\& \textup{energimasse:}&\frac{1}{2}\cdot \left ( 1.27957\cdot 10^{30} \right )\cdot \left ( 5.48808\cdot 10^{-30}\;kg \right )=3.511\;kg \end{array}


Skriv et svar til: Hej - Jeg er i gang lige nu med denne opgave som jeg ikke ved hvordan skal besvares. Håber nogen er friske på at hjælpe.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.