Kemi

Kemi hjælp

04. oktober 2021 af MVDP - Niveau: A-niveau

Halløjsa

Kunne godt bruge lidt hjælp til de her opgaver.

Cl- + ClOH+ (ligevægtstegn) Cl+ H2O

a) Afstem følgende reaktionsskema (redox reaktion)

b) Opskriv ligevægtskonstanten

2. Syrer og baser pH:

a) Beregn pH i en blanding af 1,0 L vand og 1,0 mL  1,0 M saltsyre

b) Sammenlign pH i rent vand

c) Beregn og sammenlign med pH i den oprindelige saltsyreopløsning (1,0 M saltsyre)

d) Beregn pH i en blanding af 500mL 1 M natriumhydroxid og 1000mL 1 M saltsyre

Tusind tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2021 af Moderatoren

Start med a. Hvilke problemer har du? Hvad har du gjort indtil videre? Hvad er du i tvivl om?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Da }Cl\\\textup{dismuteres}\\ \textup{begyndes}\\ \begin{array}{lllllll}&&&& \large&& ^{*}\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{Cl}{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Cl}O{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;^{*}\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cl}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Cl} \end{array}\\\\ \begin{array}{lccc} \textup{atom}&\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ ^{*}Cl&1&&1\\ \; \, Cl&&1&1 \end{array}\\\\ \end{array}

\small \textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small ^{*}Cl{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;^{*}Cl\;+\;Cl


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2021 af mathon

\small \textup{dvs}

           \small Cl{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cl_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textup{afstemning af ladning:}

           \small Cl{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cl_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textup{afstemning af hydrogen:}

           \small Cl{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cl_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textup{oxygen stemmer}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{ligev\ae gtskonstant:}\\& K_c=\frac{1}{\left [ Cl^- \right ]\cdot \left [ ClO^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Opgave 2:}\\& a)\\&& pH=-\log(c_s)=-\log\left ( \frac{10^{-3}}{1.001} \right )=3.0\\\\\\& \textup{b)}\\&& pH_{rent \; vand}=7\\\\\\& c) \\&& pH=-\log(1)=0\\\\\\& \textup{d)}\\&& n_{\left ( H_3O^+ \right )} =(1\;mol)-\left ( \left ( 0.500\;L \right )\cdot \left ( 1.000\;\frac{mol}{L} \right ) \right )=0.5\;mol\\\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.500\;mol}{1.500\;L}=0.3333\;M\\\\&& pH=-\log\left ( 0.3333 \right )=0.5 \end{array}


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.