Matematik

Lineær ligningssystem - hvorfor kan den ikke reduceres mere

05. oktober 2021 af Thifo1507 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har en opgave, som siger jeg skal løse AX = b (se filen). Jeg har så reducereret ligningssystemet, og har også fået den rigtigt svar ifølgen filen, men mit spørgsmål er så, at hvorfor det ikke kan reduceres mere efter 1-taller i x_1 og x_2? Vil vi ikke gerne have at det også skal stå 1-taller i både x_3 og x_4's plads i matrix?

I kan se hvordan jeg har svaret på opgaven efter denne

Vedhæftet fil: matrix ligningssystem.png

Svar #1
05. oktober 2021 af Thifo1507

Se opgaven

Vedhæftet fil:AX=b.png

Svar #2
05. oktober 2021 af Thifo1507

Så hvorfor kan man ikke reducere mere efter T=<1,0,-1,1,4;0,1,-2,0,3>?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2021 af Anders521

#2 Matrixligningen indeholder uendelig mange løsninger, som ses i parameterfremstillingen. Da antallet af variable xi er større ned antallet af ligninger vil nogle af variablerne være eksogene (el. frie). I dit tilfælde er det x3 og x4.


Svar #4
06. oktober 2021 af Thifo1507

Det forstår jeg altså ikke lige helt. Kunne man ikke måske havde gjort noget, så der står 1-tal i x_3's plads og x_4's plads? Har du noget imod at forklar det på et andet måde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2021 af Anders521

#4 Se s.5 i noten


Svar #6
08. oktober 2021 af Thifo1507

Tusind tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Lineær ligningssystem - hvorfor kan den ikke reduceres mere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.