Fysik

Radioaktive kerner

05. oktober 2021 af Pølsemi - Niveau: B-niveau

Hey forstår ikke helt hvordan man skal lave/løse denne her opg.:

Den radioaktive isotop Ba-137 har en halveringstid pa° 2,6 min. En radioaktiv prøve af stoffet har en aktivitet pa° 4,0 ×105 Bq .

a. Bestem antallet af radioaktive kerner?

b. Hvor mange kerner er henfaldet efter 15 minutter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2021 af peter lind

akttiviteten er (1/2)T hvor T er halveringstiden


Svar #2
05. oktober 2021 af Pølsemi

Ja, men hvordan skal man gøre det?? Jeg forstår det ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2021 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}&& A=k\cdot N\\\\&& N=\frac{1}{k}\cdot A\\\\&& N=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A\\\\\\&& N=\frac{\left (2.6\;min \right )\left ( 60\;\frac{s}{min} \right )}{\ln(2)}\cdot \left ( 4.0\cdot 10^5\;s^{-1} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2021 af Medina200

Hvad med b?? Mig og min veninde forstår hellere ikke hvordan vi skal lave b'eren


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2021 af mathon

#4

b)
        Til tiden t = 0 er der det antal kerner N0, som du beregnede i a).

        Efter 15 minutter er der \small N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{ \frac{t}{T_{\frac{1}{2}}} }

        Antal kerner henfaldet efter 15 minutter
        er derfor:
                           \small N_0-N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{ \frac{t}{T_{\frac{1}{2}}} }=N_0\cdot \left ( 1-\left ( \frac{1}{2} \right )^{ \frac{t}{T_{\frac{1}{2}}} } \right)=N_0\cdot \left ( 1-\left ( \frac{1}{2} \right )^{ \frac{15\;min}{2.6\;min} } \right)
 


Skriv et svar til: Radioaktive kerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.