Matematik

Isoler x i ligningen kvadratrod 2x+3=5

10. oktober 2021 af sommer2004 - Niveau: B-niveau

Jeg skal isolere x i ligningen kvadratrod 2x+3= 5, men har brug for hjælp til at finde ud af om jeg har løst opgaven rigtigt.

Min besvarelse:

kvadratrod 2x+3=5

kvadratrod 2x+3=5^2

2x=25-3

2x=22

2x/2=22/2

x=11

Mit problem er at jeg er i tvivl om jeg har isoleret x i ligningen, eller bare løst ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2021 af ringstedLC

#0: Dét er at gøre det samme.

Du kontrollerer din løsning ved at indsætte x = 11 i den øverste linje/ligning og se om den er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2021 af jantand

Det er ikke klart hvad det er kvadratroden af .

Er det kvadratroden af  2x+3

eller kvadratroden af 2x

eller af hele udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2021 af SuneChr

\sqrt{2}x+3

\sqrt{2x}+3

\sqrt{2x+3}           

Tænk sig, hvad sådan en overliggende stregs længde kan betyde.
Men det er nok sidste version, der gælder. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2021 af ringstedLC

...og endnu en mulighed:

\sqrt{2}\cdot x+3=5


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2021 af jantand

Jeg skrev for at få at vide hvordan opgaven lyder. Ikke hvilke muligheder der er.

Skriv et svar til: Isoler x i ligningen kvadratrod 2x+3=5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.